A day in elephant paradise

Vi nyder stadig Chiang Mai til det fulde. Snart går turen mod Koh Tao, en rigtig dykker-ø. Vi glæder os rigtig meget til at spendere noget tid i vandet og på en strand. Vi flyver til Koh Samui på torsdag d. 6. og har en enkelt overnatning der før vi sejler hen til Koh Tao. Vi satser stærkt på at tage vores dykkercertifikater her, så forvent en masse flotte undervandsvideoer 🙂 Vi er desuden igang med at samle videomateriale til en video om vores tur indtil videre. Men det skal nok komme lige pludselig 😉

Kulturelle

Vi har været ret kulturelle de første dage her. Bl.a. har vi set en masse smukke templer. Som skrevet før, så har de simpelthen de flotteste detaljer! Det er så gennemført, og altid i alle mulige smukke farver. Man må sige at de gør meget ud af det! Vi har set lidt mere til munkene heroppe end i Bangkok. Der er virkelig nogle små drenge indimellem, som alle er helt kronraget og ofte ser lidt forvirret ud når man går forbi dem. Vi har også fået set “Tha Phae Gate”, som åbenbart er en ret stor “attraktion” her. Det er en gammel bymur, og er indgangen ind til den gamle bydel, som vi bor i. Vi har ikke rigtig noget forhold til den, og vidste faktisk slet ikke at det var en ting. Men vi fik taget et par billeder, og så var det vidst det 😉 Vi var også i en lille fin park, hvor Benjamin fik trænet, og jeg selv fik lov til at sidde i mine egne tanker. Det er helt utrolig hvor inspireret man kan blive af at sidde i smukke omgivelser, med god musik i ørene. Jeg kan kun forstille mig hvordan dagene på de smukke øer bliver. Desuden fik vi smagt Mactha Te for første gang. Det kan man ikke ligefrem kalde en succes, føj for den! Det smagte nærmere af rå tang.

img_0585

img_0575
Benjamin ved Tha Phae Gate

img_0568

img_0564
Matcha te
img_0549
Figurer ude foran et tempel. Mega søde!

img_0547

Marked og hygge

Lørdag var vi om aftenen en tur på deres ‘Saturday Night Market’. Voldsomt mange mennesker ét sted. Vi var ellers lige blevet vant til at der ikke var mennesker overalt ligesom i Bangkok. Men dog, det gik da. På gaden hvor markedet bliver holdt, ligger der den fineste drømmefanger butik. Der er inderligt drømmefangere i alle afskygninger. Jeg har altid været vild med dem, lige siden min søster købte mig min første hvide drømmefanger for mange år siden. Jeg købte en lille en i brunlige nuancer, som er mit kinesiske stjernetegns farver. – Lidt pudsigt når jeg faktisk er vild med naturfarver! 🙂 Vi mødtes med min veninde, Cecilie, som også rejser rundt for tiden, og gik markedet rundt inden vi fandt en hyggelig hostelbar, hvor vi drak en enkelt øl og fik catchet op på de seneste par år. Det var virkelig hyggeligt.

img_4094
Stegte insekter på Saturday Night Market

img_4097

Elefant paradis

Én oplevelse vi havde glædet os helt vildt til var en tur i en elefant park. Vi havde booket en tur med Elephant Nature Park. Jeg havde inden da læst en masse godt om dem. Mandag morgen kl. 8:30 blev vi hentet i en minibus for at køre direkte ud til parken. Dog var det en tur på 1,5 times tid, så vi havde lige et enkelt stop hvis man skulle på toilettet eller købe noget i 7/11 (som vi desuden tror er deres supermarkeder hernede. Vi har ikke set andre, så vi er lidt i tvivl haha). Benjamin og jeg sad bagerst i minibussen, og hold da op en bumpet tur. Vi blev kastet rundt der bagi – ok, overdrivelse fremmer forståelsen, men vi blev faktisk kastet op i luften et par gange haha. Det skal selvfølgelig også lige tages med, at man jo ikke har sele på hernede, så måske var det derfor. Men lad mig sige det sådan, at det var ikke ligefrem en behagelig tur. Well.. Inden vi nåede parken, blev vi mødt af synet af stupide turister der vælger at ride på de stakkels elefanter. Surrealistisk følelse man sidder med, når man er på vej til en park hvor de redder dyrene, IKKE ridder dem. Det er simpelthen så dyreplageri, og jeg fatter ikke at man som person kan få sig selv til det, når man ved hvor meget de her dyr lider under det, bare fordi en dum turist tror det er et stort nok dyr til at det er i orden. Et kæmpe nej tak herfra!
Vi kunne derfor med god samvittighed ankomme til parken. Og sikke et syn! Smukke og livlige elefanter der gik rundt og havde det dejligt. Vi ved udemærket også godt, at et liv i en park ikke er jordens fedeste, men de her elefanter havde aldrig overlevet i naturen efter det liv de havde engang. Men vi kunne hurtigt ane, at de her elefanter faktisk havde det godt. De havde masser af plads af være på. De blev behandlet med respekt og de frivillige der arbejder der, har en kæmpe kærlighed for dem. Foruden elefanter har parken også reddet en masse hunde (vidst nok 400), katte (100 stk), og bøffler (bøffel i flertal?), der alle kunne rende rundt som de havde lyst til. De kommende billeder taler vidst for sig selv 🙂
Vi havde en turguide ved navn Jan, som fulgte os hele dagen. Han var en rigtig fin fyr der godt kunne lide at lave jokes. Han fortalte os alle mulige spændende, sjove, interessante, og betydningsfulde historier hele dagen. Vi fik madet, badet, rørt, og set en masse elefanter igennem hele dagen. Derudover var der vegetarisk frokost med i prisen – da det var et heldagsarrangement (fra 8:30 – 17:00). Virkelig lækker mad!
Jeg vil skrive et par kommentarer på nogle af billeder, så de måske giver lidt mening. Så læs med der 🙂 ps. beklager elefant spam! haha. Vi måtte udvælge de her billeder ud af måske 300 haha.

img_0968
En 3 årig elefant der stadig behøver nusseri fra sin mor
img_0942
Fun fact – man kan se på elefanter hvor gamle de er, ved at kigge på siden af deres hoved, hvor man kan se de dybe “indhak”. Jo dybere jo ældre.
original_url: 25876EA0-CB36-4813-995A-34653A3C6AEF
Her skærer de frugt ud til elefanterne

original_url: B2A9BB56-01E5-4CDB-A0C0-59F385C92F19

img_4123
En nuttet baby elefant og moren
14539419_1102614329821719_1820534618416218112_n
Vores tourguide, Jan

img_0983

 

img_0905

img_0895
Baby elefanten ruller sig i mudderet

img_0888

img_0881
Som I kan se, er jeg ret vild med den baby elefant haha.
img_0840
Fodringstid
img_0831
STOLT eller hvad? JEG tog billede af en mega ulækker og stor edderkop! Som minimum var 10 cm.

img_0820

img_0812

img_0811

img_0785-1

img_0776
Hunden hygger med elefanterne 🙂
img_0772
Så er det klø tid!

img_0748

img_0720
En ældre elefant der spiser toastbrød, da den har svært ved at tygge frugten.
img_0716
Benjamin var lige i bad 🙂
img_0710
Elefanter lavet af Mahout (dem der passer på elefanterne).

img_0700

img_0677

img_0663

img_0654

img_0650

original_url: 2ECD3004-2D6C-4B94-A9C1-28EEBA3D015F

img_0636

img_0619

 

Denne her blog er en god dagbog til os selv, men vi hører fra jer, at I også synes det er spændende at følge med , dét er vi glade for 🙂 – Vi har en ny spændende oplevelse igen imorgen, så der kommer nok et indlæg om 3 dages 🙂

// Michelle

3
Skriv en kommentar

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Mor MarilynBente Marie BertelsenMonica Recent comment authors
Monica
Gæst
Monica

Sikke et skønt indlæg. Lyder som en rigtig dejlig oplevelse! Og tak for nyt indlæg gug 🙂 skønt med et sted der behandler dyrene godt!

Bente Marie Bertelsen
Gæst
Bente Marie Bertelsen

Herligt at få lov at følge jer på denne fantastiske rejse og så mange fine billeder. Vild med elefantreservatet

Mor Marilyn
Gæst
Mor Marilyn

Dejligt at se de har det godt der. Ja man kan næsten græde over at nogen kan finde på at mishandle dyr. Nyd livet ❤️