Worry less, smile more // Bali

Be prepared – det er et forholdsvist langt indlæg om alt og intet haha 😉

Det er sjovt som tanker og meninger ændrer sig som man lærer. I starten var jeg opsat på at skrive et indlæg hver 2.-3. dag. Det kan jeg jo godt se nu var lidt for optimistisk, for hvor bruger man dog meget tid på bare 1 enkelt. Jeg vil tro at hvert indlæg der er blevet skrevet indtil nu tager 5+ timer pr. indlæg, og det er endda uden at læse indlægget igennem, haha. Meget kan man sige, men nu har jeg hvertfald ret meget respekt for de bloggere der siger det er deres fuldtidsjob. Tænk hvis man skulle skrive minimum 1 indlæg om dagen! Og det er vel at mærke kun at skrive, så kommer fotograferingen, idéer, osv. oveni. I det mindste nyder jeg hvert evigt eneste indlæg! 🙂
Nå, men lidt rejseupdate, så er vi kommet frem til Bali efter en laaaaang dag med kaos, ventetid og 2 flyvninger.

De sidste dage i Hanoi

Der gik nogle dage før jeg begyndte at holde en smule af Hanoi. Hvis man har været i Vietnam før, så ved man hvor sindsyg trafikken er. Især i Ho Chi Minh var den helt forfærdelig. Vi nød derfor virkelig godt af afspærringerne i Hanoi i weekenden. Det var tiltrængt og man kunne fornemme hvor hyggelig Hanoi egentlig er.
Søndag skulle vi ud på en italiensk restaurant der efter sigende skulle servere rigtig gode pizzaer, så der tog vi hen. Desværre var der fuldt booket og vi skulle derfor bruge 1,5 times tid inden vi kunne få bord. Det sagde vi ja til og tænkte vi så ville gå lidt ud og få noget at drikke og set lidt af den bydel. Vi fik set en stor katedral, der både var virkelig pæn udenpå og indeni.
På restauranten kunne man få half/half pizzaer, hvilket betyder at man kan bestille halv af hver så man derfor kan smage lidt forskelligt. Vi bestilte 2 pizzaer, men 4 forskellige halve, så vi kunne dele dem. Det var nu nogle gode pizzaer, men de måler sig altså ikke med Mothers hjemme i Kødbyen 😉

På tur i Vietnam

I mandags havde vi booket en 1 dags tur til Hoa Lu & Tam Coc. Vi skulle besøge et tempel, på bådtur og så en cykeltur i en lokal landsby. Jeg ved ikke helt hvad vi skulle forvente, men vi blev enige om at det var den kedeligste tur vi har været på indtil nu. Bådturen var egentlig fint nok, men sluttede af med en grådig roer som blev sur over hvor “lidt” drikkepenge vi gav hende og sagde hun ville have mere. Sikke en opførsel og hun fik selvfølgelig ikke mere end det vi gav hende. Der var et lidt Halong Bay kind of vibe over der vi sejlede, så ikke noget helt vildt, men det var da smukt. Der var dog mange både, så man fik aldrig fuldkommen stilhed til at nyde omgivelserne. Tempelbesøget var ikke noget at skrive hjem om, og cykelturen. Ja, hmm. Det var de dårlige cykler igen. Måske man bare skal vænne til sådan noget mountainbikes lignende cykler, men jeg synes simpelthen ikke de er gode at cykle på! Det var dog meget sjovt at cykle i en lokal landsby, men kan ikke forvente det vildeste på en 30-40 minutters cykeltur. Derudover var der en psykopat til en kvinde der cyklede med, hun var ved at køre ind i mig og i panikken fik jeg sagt “pas på” til hende på dansk haha. Men seriøst, man skulle ikke tro hun havde prøvet at cykle før. Hun kunne hvertfald ikke finde ud af at bremse og så fik hun vidst også kørt ind i en mur et par gange haha. Lidt grin til Benjamin og mig. Overordnet var det jo en helt fin tur, men jeg ville nok anbefale folk at tage en anden istedet. Guiden var også helt fint, dog forstod man ikke helt hvad han sagde. For sådan er det jo i det her lande, at deres accent overgår deres engelsk. Så selvom de godt kan engelsk, sådan nogenlunde hvertfald, så har de så stærk en accent at de bliver svære at forstå.

img_2143

img_2120

img_2041

img_2034

Den lange tur til Bali

Vi havde en utrolig lang dag da vi skulle flyve til Bali. Vi har efterhånden vænnet os til at der maks er 2-3 timers flyvetur imellem de steder vi har fløjet, men nu skulle vi altså på en lidt længere tur. Vores første fly var kl. 9 om morgenen mod Kuala Lumpur, så vi var ude i lufthavnen 6:30 ca. Vi har booket med AirAsia, begge fly, men blev bedt om at tage vores bagage og checke ind igen når vi ankom til Kuala Lumpur. Det plejer man dog ikke når det er samme flyselskab, men vi måtte gøre som damen sagde. Men det startede bare rigtig dårligt, for selvom vi føler nogle ekspedienter går lidt for tæt på, så har mange altså heller ikke lært ordet “service”, for AirAsia har altså mangel på servicekunstskaber. Vi havde booket hele rejsen igennem en side der hedder Kiwi, men kvinden i skranken blev ved med at sige, at vi ikke havde booket rejsen sammen men hver for sig, så vi kunne derfor ikke sidde sammen. Altså helt ærligt? Hvilket par booker ikke en rejse sammen? Jeg blev ved med at sige, at selvfølgelig havde vi booket den sammen, nu måtte hun altså lige tage sig lidt sammen! Men flyet var jo fyldt, så vi kunne ikke sidde sammen. Efter 10 minutters diskussion endte det dog med at de liiige pludselig havde sæder ved siden af hinanden, og vi kom sikkert til Kuala Lumpur. Her skulle vi fordrive 6 timer inden næste fly, men skulle lige igennem paskontrol, hente bagage og checke ind igen. Igen var der dog problemer. Selvom vi checkede ind 5 timer før flyets afgang, kunne vi heller ikke sidde sammen her da flyet var fyldt og vi skulle vente 2 timer på at checke bagagen ind. Jeg tænkte, at det kunne simpelthen ikke været rigtigt med sæderne, fordi de havde løjet det andet sted. I mellemtiden havde vi også fundet ud af, at vi slet ikke havde behøvet at stå 40 minutter i paskontrol og derefter hente bagagen, nææ det kunne flyselskabet nemlig sørge for. Altså jeg kan godt fortælle at vi begge var lidt mugne, idet vi havde mangel på søvn og service. Op med mig i en service skranken, fortælle at det kunne simpelthen ikke være rigtigt, og sørme så, flyet var ikke fyldt og der var masser af sæder ved siden af hinanden 😉 Men hun ville nok sætte et plaster på såret og tilbød os exit pladserne, som normalt koster en del mere, men vi takkede ja tak og kom så endelig til Bali klokken 21:30.
En lille sidenote: vi var de eneste på de 12 exit pladser der var. Resten stod tomme, og hver gang der var en der prøvede at sætte sig på en af de andre pladser blev de smidt væk fordi de kostede ekstra. Haha.

Taxa turen til hotellet

På flyet mod Bali havde vi mødt et ungt par fra Kazakhstan, de skulle til Kuta og os til Seminyak, men Kuta var på vejen mod Saminyak så vi aftalte at tage en taxa sammen for at spare lidt penge. En ung gut fra England koblede sig med på vores tur, men det skulle vise sig at være en riiimelig kaotisk tur. Efter 30-40 minutters diskussioner med diverse taxachauffører der ville have overpris fandt vi en der ville gøre det for 150.000 Rupiah (ca. 78 kr.), han sagde også at han havde plads til 7 personer. Fedt tænkte vi, for vi var jo 5 + taxachaufføren. Meeen det var dog bare en lille 5 personers bil, så vi skulle sidde ret meget på skødet af hinanden. Vi skulle gøre et stop på turen fordi englænderen og fyren fra Kazakhstan skulle veksle nogle penge, og pludselig ville taxachaufføren have flere penge og sagde at vi havde fået det alt for billigt (det havde vi også, alle andre ville have minimum 300.000), og flere gange sagde han at så måtte vi sætte os ind i bilen igen og så ville han køre tilbage til lufthavnen. Hooold nu! hvor blev man stresset haha. På et tidspunkt var vi overbevidste om at han ville køre med vores bagage, og vi skyndte os derfor at tage det. Men 15-20 minutter gik og jeg kan fortælle at det endte med at blive det beløb vi havde aftalt og vi kom sikkert frem 😉 Men som I nok kan regne ud, så var vi noget trætte da vi ankom til hotellet. Det var dog en oplevelsesrig aften og vi hyggede os med parret og fyren. Rigtig søde mennesker.

De første dage på Bali

Det første hotel vi havde booket var som sagt i Seminyak. Selve hotellet var egentlig helt ok, men det lå simpelthen for langt væk til at det var sjovt. Vi var nødsaget til at tage Uber eller Grab flere gange om dagen for at komme rundt. Det er noget nemmere hvor vi er nu, her kan vi gå 5 minutter så står vi på hovedgaden.
Den første dag sov vi nok liidt for længe, men jeg vil tro vi kom i seng ved en 2 tiden, så det var helt ok 😉 Jeg har ødelagt et par stykker tøj på rejsen indtil videre, så vi måtte en tur til Kuta for at tage i et shoppingcenter. Jeg tror vi begge er liiidt træt af shoppingcentre, men nu vi var altså lidt nødsaget. Samtidig kunne vi lige tage et smut i biografen og se “Fantastic Beasts and where to find them”, virkelig god film! En Harry Potter spin off, så hvis man er vild med Harry Potter, vil jeg anbefale alle at tage ind og se den!
Selve Seminyak by var rigtig hyggelig, men vi havde kun 3 nætter her inden vi skulle mod Ubud. Her har vi lejet en Airbnb i 3 nætter også. Det gode ved det her sted er at vi som sagt er tæt på byen og så bor vi virkelig smukt. Her mener jeg ikke selve lejligheden, men udsigten. Vi bor midt i rismarkerne og waaauw hvor er det smukt! Der er masser af dyrelyde af frøer, insekter, osv. Det er dog en rigtig mørk tur ned til byen når solen er gået ned, så vi har måtte skulle bruge lommelygter, og den ene dag fik jeg da også et chok af en kæmpe frø lige foran mig haha. Derefter aftalte vi at Benjamin gik forrest da jeg vidst lidt nemmere får chok 😉 haha. Meeen mods alle forventning sagde Benjamin til mig idag “Jeg er virkelig overrasket over hvor godt du klarer alle de dyr” tak tak tak 😉

img_5572

img_5591

Marked, sygdom og på besøg hos nye venner

Jeg er SÅ heldig at være blevet syg IGEN (jeg blamer aircondition!! Og måske også bare lidt fordi jeg har været lidt stresset 🙂 ), så det har været lidt hårdt at skulle holde sig igang her i Ubud, men man vil jo gerne nå at se byen. Første dag gjorde mine myoser så ondt, at jeg var tvunget til at skulle have massage her og nu (ej hvor ærgerligt, hva? haha). Jeg fik 60 minutters skulder/ nakke/ hoved massage for 40 kr. Det var da til at holde ud. I mellemtiden gik Benjamin lidt rundt og så sig omkring. Ellers har vi spenderet noget tid på Starbucks, slentret rundt på marked og købt lidt souvenir gaver til familierne, spist mad, og ellers bare hygget os.

Igår aftes var vi inviteret på mad hos vores nye vennepar fra Kazakhstan. De bor lidt ude for centrum så vi skulle have en Uber derud. Men sørme så om det ikke var svært at få en Uber/ Grab her. De må åbenbart ikke være her for staten eller lignende, så de almindelige taxachauffører holder stærkt øje med dem, så det var faktisk helt umuligt at få en, og det endte med at vi måtte ty til en almindelig taxachauffør (som desuden er 100 gange dyrere!) men vi fik forhandlet os ned til 50.000 Rupiah, hvor de startede på 150.000. Vi ankom og de havde disket op med lækker vegetarisk mad. Vi havde det simpelthen så rart i deres selskab og timerne fløj afsted, så inden vi så os om var klokken 01:00 og vi måtte hjem. De opvartede os, serverede mad og dessert, og gav os lotus blomster i gave, hold nu op nogle rare mennesker.
Selvom vi dog er noget forskellige. De går meget op i den spirituelle verden – de arbejder med astrologi, energi sten, og laver fine smykker der skal give energi, tror på karma, at man har haft flere liv før det man er i nu, osv. Selvom det ikke er noget Benjamin og jeg går op i, så var det virkelig interessant at høre om. De fik da også lige fortalt lidt om vores stjernetegn, så det var rigtig spændende. Samtalen flød hele aftenen og der var ikke et sekund vi havde akavet pauser. Jeg tror også det der gjorde det interessant var at det hele ikke bare var small-talk. Vi har mødt en del mennesker på vores tur og ofte er samtalerne bare “hvor er du fra?” “hvor gammel er du?” “hvor længe skal du rejse?” og bla bla. Man bliver lidt træt af det i længden. Her til formiddag ved vi stadig ikke hvor gamle de er, haha.

img_5581

img_5576

Tanker om Bali

Vi er begge MEGET overrasket over hvor mange turister der egentlig er på Bali. Der er hvide mennesker overalt! Der er nok flere turister end lokale. Det er lidt for meget for os, da vi vant til at være steder hvor der nærmest ingen turister er. Det er nok nærmere lidt overvældende pludselig at føle at vi er et sted i Europa. Men naturen slår alt andet, og så går det hele nok. Priserne er også derefter, så selvom det stadig er billigt at spise for 100 kr. for 2 personer, så er det dyrt i forhold til resten af Asien.
I aften får vi fint besøg af Benjamins familie. Vi er ankommet til det nye hus (stadig i Ubud) hvor vi alle skal være. Det er det vildeste paradis hus man kunne forstille sig!! Men desværre er det ikke det rigtige hus vi har lejet, men vi skal overnatte her en enkelt nat og så hen til det hus vi oprindeligt havde booket (det oprindelige havde nogle aircondition problemer, derfor er vi i dette luksus hus indtil imorgen).
Efter de 3 nætter tager vi formentlig videre til Gili Air. Dog er der regnsæson på Bali i øjeblikket, så vi krydser fingre for at solen skinner det meste af tiden når vi skal på Gili Air, da det altså er her der er lækre strande og dykning 🙂

3
Skriv en kommentar

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Enjoy the little things // Bali - Michelle & BenjaminsAthYndlings søsteren Recent comment authors
Yndlings søsteren
Gæst
Yndlings søsteren

Dejligt med nyt indlæg. Og hvor er det godt at i er åbne for at møde andre personer på jeres rejse. Det er så hyggeligt at møde folk fra andre lande og lære om deres kultur. Haha. Jeg kan for øvrigt godt selv huske de klassiske samtaler – hvor lang tid skal du rejse, hvor er du fra… man brækker sig over det til sidst. Jeg skal hilse fra Jacob 🙂

Ath
Gæst
Ath

Nice,Monaco

trackback

[…] Dejligt! Vi fik ovenikøbet lov til at overnatte en ekstra nat i paradishuset (læs forrige indlæg hvis du ikke ved jeg mener). I alt havde vi 5 overnatninger i Ubud og de sidste 3 brugte vi et lidt […]