Say yes to new adventures

Det kan godt være jeg siger det tit, men jeg synes godt nok at tiden går liige lovligt stærkt! Jeg føler lige vi er kommet til Kuala Lumpur, men nu har vi altså været i Penang i 3 nætter allerede. Vi har haft nogle forholdsvist lange dage de seneste dage, så nu bruger vi dagen på arbejde/ blogging/ klippe film (og vidst også en lille smule shopping, høhø).

Kuala Lumpur

Vi havde egentlig kun booket 4 overnatninger i Kuala Lumpur, men priserne gjorde at vi blev 1 ekstra overnatning. Så fik vi lidt længere tid til at udforske byen en lille smule mere. Jeg tror godt at vi begge kan blive enige om at Kuala Lumpur er en rigtig fin by, men (der er altid et men haha) førstehåndsindtrykket har også været at der ikke sker så meget andet end shopping. Og det bliver vi altså begge ret hurtige trætte af, for man bliver lidt skør af at vade rundt i et shopping center flere dage uden rigtig at købe noget. Vi havde fået et tip af min søster om at tage toget ud for at se Lord Murugan-statuen. Det var det vi gjorde. Det tog ca. 30-40 minutters tid at komme derud. En stor del af toget var kun for kvinder, så der kunne jeg boltre mig mens Benjamin måtte stå i svedlugten sammen med alle de andre mænd, haha. Vi stod næsten lige ved siden af hinanden, men der var virkelig forskel på lugten! Puha.
Vi havde godt læst at statuen var under ombygning, men det var egentlig fint nok. Man kunne stadig se og fornemme den. Og hold nu op en kæmpe guld statue! Vi havde set på billeder af den var stor, men jeg tror ikke helt man kan fornemme det før man står overfor den. Det er den største hindu statue i Malaysia, og 2. største i hele verden, på sine knap 43 meter. Ret imponerende. Godt det ikke er mig der skulle bygge den 🙂

img_1427

img_1449
Man må ikke træne på trapperne på vej op til hulen, fordi det var jo ikke hårdt nok i forvejen bare at gå op ad de milliarder af trappetrin …

img_1416

Området (som er kaldt Batu Caves) var rigtig fint og hvis du går op af de mange trapper ved siden af kommer du ind i en drypstenshule.
Der var ret mørkt derinde, så vi tog ikke rigtig nogle billeder inde fra. Men efter den hule man kommer igennem, går man yderligere et par trapper op og kommer til et lille bedested og en masse aber! De var virkelig søde, men man ved også at de er meget uopdragne 🙂 De stjæler alt hvad de kan komme til, så man skal lige passe på solbriller, poser, osv.

img_1488

img_1489

img_1523

Dark Cave

Lige ved siden af den gratis drypstenshule kunne man komme på en guidet tur i Dark Caves, som så koster penge. Vi læste lige hurtig anmeldelserne og købte så billet til 20 minutter senere. Dark Cave er også en drypstenshule, men der lever masser af dyr derinde og så er der helt mørkt de fleste steder. Vi fik en sikkerhedshjelm på hovedet og en lommelygte i hånden, og fik så hurtig nogle informationer at vide inden vi skulle ind. Vi blev blandt andet bedt om ikke at lyse med lygten op ad, fordi der var flagermus og det ville generere dem. Vi havde et par “skønne” russere med os på turen, og det første de gjorde var at lyse op mod flagermusene 🙂 Så var stilen ligesom lagt. Det var ellers en super tur og vores guide var rigtig fin til at forklare, men hold da op, hvor de russere ødelagde halvdelen af det! Et par i 50-60’erne, som seriøst snakkede uafbrudt, grinte og var bare generelt generende, også imens guiden snakkede. Øv!
Og kvinden skabte sig hele tiden fordi der til tider var nogle insekter. Okay, jeg skabte mig også 1 enkelt gang: Der var edderkopper derinde, og folk der kender mig ved at jeg er super angst for edderkopper når jeg ikke kan flygte, og det kunne jeg altså ikke i den her hule. Først var de fine nok, de var ikke specielt store og sad egentlig bare og så dumme ud, men pludselig var jeg sikker på der var en der kravlede på mig, og jeg lavede vidst et par hvin så resten af gruppen fik sig en grinetur, jeg til gengæld var sikker på at nu var livet ovre. Høhø. Jeg klarede det dog, og fandt senere ud af at det var min elastik på min fletning der havde kørt over min skulderrem hahaha. Alt godt! 😉 Vi så ikke så mange dyr igen, men ved der levede en slange på en del meter, men den havde de ikke set i et par måneder.

img_4908

Penang – Georgetown

Mandag tog vi så flyet til Penang; Georgetown. Vi havde aftalt at mødes med min veninde, Cecilie, som tilfældigvis også var i Georgetown på samme tid som os. Vi spiste god og billig aftensmad mad sammen, og så brugte vi aftenen på at drikke et par øl/ drinks. Det er simpelthen så hyggeligt at være sammen med hende igen. Vi hyggede os hvertfald rigtig meget, men Benjamin og jeg var de gamle der tog hjem ved en halv 2 tiden. Vi var ret trætte; det tærer ret hårdt på én at flyve rundt hele tiden. Heldigvis har vi ikke mange flyture tilbage på vores tur, da vi vil tage toget rundt i Vietnam. Men okay, der venter os stadig 4-5 ture.
Dagen efter slappede vi lidt af, fik købt et par shorts til Benjamin og forhørte os om prisen på at få lavet min skærm. Hvad skal der ske for at det er så dyrt? Jeg bliver helt skør i hovedet af at skulle tænke penge penge penge hele tiden. Vi bruger ikke særlig mange penge, men alt løber op. Det må man bare tage med sig. Jeg tror bare ikke helt vi er vant til at bruge penge hele tiden som man gør her. Vi har trods alt være på SU begge to i mange år, så det er lidt mærkeligt at have så mange penge mellem hænderne 🙂
Dagen gik alligevel ret hurtigt, om aftenen tænkte jeg, at nu skulle jeg lave et nyt indlæg, men blev så taget i at se Greys Hvide Verden hele aftenen 😉

img_5022

img_4972

img_4950

Street art

Igår var vi ude på en dejlig god gåtur rundt i byen. Benjamin havde fundet en rute hvor vi ville komme forbi nogle stop med noget af det mest populære street art. Vi mangler stadig at se meget, men har en hel uge endnu, så det skal vi nok nå. Efter turen igår gik det op for mig hvor meget jeg virkelig kan lide den her by (bydel?). Der er SÅ hyggeligt, og så flot. Bare arkitekturen her er jeg helt betaget af. De fineste gamle bygninger og huse rundt omkring. Der er grafitti, objekter, malerier, m.m. overalt i byen. Jeg er hvertfald helt optaget af et eller andet på hvert gadehjørne, haha. Benjamin siger; Det er en rigtig fed by med god mad og synes også der er rigtig meget at se.
Som skrevet i forrige indlæg, så er Georgetown på UNESCO Heritage Site, der står bl.a.: “unique architectural and cultural townscape without parallel anywhere in East and Southeast Asia”. Og vi er helt enige, det er unikt! 🙂

img_1562

img_1560

img_1554

img_1545

img_1550

Vi fik vandret rundt i nogle timer, spiste noget frokost og gik så hjem slappede af i en times tid inden vi fik trænet lidt på hotellet. Det er altid rart at have sit eget “fitness” på hotellet, men det har vidst ingen dage været specielt godt fordi der altid kun er 1 løbebånd, en måtte og et par vægte. Men det fungerede fint nok. Jeg har siden vi tog afsted så gerne ville løbe udenfor, men det er simpelthen bare for varmt til mig, men nøøj hvor er det altså til tider kedeligt at løbe på et løbebånd. Jeg glæder mig helt til at komme hjem og løbe udenfor igen! 🙂 Ellers har vi vænnet os fint til varmen, dog hvis solen står lige på er det stadig varmt. Men okay, det synes vi jo også derhjemme. Det er dog rart at få rørt os på en anden måde end at gå. For vi går selvfølgelig rigtig meget, men vi får begge ondt i ryggen hvis vi ikke får trænet, så det er skønt!

img_1590-1

img_1610

img_1584

img_5016

img_1580

img_1577

Maden

Man får god mad i Penang, det må man give dem. Men vi begge er helt usandsynligt trætte af at spise ude. Heldigvis har vi morgenmad med i prisen på vores nuværende hotel, men forstil jer, at I bare aldrig kan få noget så simpelt som en rugbrødsmad. Jeg savner det hvertfald allerede. Eller bare kunne lave sit eget mad. Man er altid afhængig af at finde noget der frister der. I asien er der selvfølgelig næsten ikke andet end asiatisk mad eller fast food. Fast food bliver man træt af efter 2 gange, men nogle gange er det desværre den eneste mulighed hvis du ikke lige lyster at spise ris eller nudler. Jo, så er der brød! Men altid lyst brød. Jeg har i nogle dage prøvet at lade vær med at spise brød overhovedet, og det kan altså være virkelig svært at finde noget, især morgenmaden, hvor 80% er brød, 15% er ris eller nudler (ja til morgenmad), og de resterende 5% er æg eller chocopops. Vi bruger lang tid hver dag på at finde noget nyt, og har tyet til vegetar mad rigtig mange gange efterhånden. Dét er altså noget dejlig mad vi får der. Igår aftes spiste vi også vegetar, det smagte virkelig skønt, og heldigvis ligger der et par vegetar restauranter rundt omkring vores hotel.
For mit vedkommende er jeg også begyndt at spise mere og mere vegetar mad fordi jeg ser hvordan dyr bliver behandlet hernede. Især de fugle der bliver solgt levende på åben gade. Det kan mit dyrehjerte simpelthen ikke bære. Og alle de dyrebutikker vi er gået forbi hvor kaninerne har gået 10 kaniner i ét lille bur uden hø, og ofte ligger der også døde mus eller marsvin i buerne. Av, siger jeg! Jeg får lyst til at købe alle dyrene med for at give dem et ordentlig hjem!

img_1637

img_1620

img_1615

Nyt kommentarsystem

Vi har fået nyt kommentarsystem, så nu kan vi endelig få svaret jer allesammen når I skriver en kommentar. Det har vi savnet at kunne gøre. Det har været dejligt at modtage, og vi synes også det er så skønt når I fortæller om jeres dage og hvad der sker i jeres liv. Jeg kan jo se at der snart kommer sne, wow, jeg er misundelig! 🙂
I hvertfald har vi det rigtig godt, vi fungerer sindsygt godt som rejsepartnere ligeså vel som ægtefolk, så det er jo bare et + 😉 Vi håber også at I alle har det godt derhjemme. Jeg kan fortælle så meget, at Benjamin savner IKKE kulden haha. Han har lagt planer for at vi tager ud at rejse hver vinter i en længere periode. Det går altså ikke, men har sagt vi kan rejse fra september – november og igen januar – februar 😉
Og så får vi jo fint besøg når vi tager til Indonesien sidst i november, det tror jeg især Benjamin glæder sig til, men jeg glæder mig da også! 🙂

KNUS til jer alle!

// Michelle

img_5003
Benjamin spiser lige en dragon ball. Men skulle suge isen af for at komme ind til den is man nu har valgt. Det smagte virkelig ikke godt haha

img_1648

img_1646

2
Skriv en kommentar

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
MichelleSanne Recent comment authors
Sanne
Gæst
Sanne

det er helt vildt hvad I oplever..mens livet bare suser afsted herhjemme i kendte rutiner..så dejligt at I nyder hinanden og livet derude..og mega FEDT at I deler med os..det er herligt at kunne følge med. sender knus og varme tanker..ps vejret er sindsygt smukt i dag..men køligheden er indtruffet..tror der var fros i det jydske. knus og hjerter <3 <3 <3