.. and a happy new year // Canberra

Det her må være det længste siden jeg startede bloggen, at jeg ikke har skrevet et indlæg. Knap 2 uger faktisk. Hvorfor? Jamen der er som sådan ikke den vildeste grund, andet end at vi ikke har lavet forfærdeligt meget henover jul og nytår, men dét kan jeg fortælle jer om hvorfor! 😉
Om ikke andet, så har vi hentet vores bil og er kommet til Canberra (Australiens hovedstad hvis I skulle være i tvivl haha). Det skal nok blive et langt indlæg som sædvanligt haha.
Læser I overhovedet ALT sammen? 😉

Jul i Melbourne

Vi startede dagen med at gå lidt rundt i indre by for at udforske deres juleting der er placeret forskellige steder. Vi ville have været inde i et “gingerbread-house” indtil vi fandt ud af, at vi skulle stå i kø i 30-60 minutter og det formentlig var mest for børn, haha. Der var ikke synderligt jule i Melbourne, men vi fik da set lidt. I Australien er der vidst en tradition om at se Myers (kæmpe shopping lignede ting a la’ Illum) julevinduer. De dekorerer vinduerne hvert år, selvfølgelige med forskellige historier eller lign. Det har så vidt vi ved, været en tradition for omkring 61 år, så det er efterhånden en rum tid det har stået på. I år er baseret på en ny børne-julebog der er udkommet, og jeg synes da også det er en rigtig fin tradition, HVIS man ser bort fra at folk stod i KØ for at se de her vinduer! Der var sågar vagter til den her kø. Man kunne sagtens se vinduerne bag køen, så vi havde absolut ikke lyst til at stå i kø for at se nogle børne ting i et vindue, så spændende var det nu heller ikke. Men hvis I er interesseret (hvilket jeg ikke kunne forstille mig, men hvem ved! Det er altid rart at sætte billeder på ordene 😉 ) så tjek Myers blog her omkring vinduerne fra i år.
Juleaften gjorde vi vores bedste på at lave en fin julemiddag. Det blev helt ok, vil blev i hvertfald mætte. Kødet vi havde købt smagte heldigvis rigtig godt, så det var fantastisk! 🙂 Derudover udvekslede vi gaver, spillede UNO og 500, drak Gin & Tonics, og ellers bare nød hinandens selskab. Et par gange i løbet af dagen fik jeg også snakket med min familie – det er jo som sagt ret svært at koordinere med 10 timers tidsforskel, så det er ikke meget jeg har snakket med dem. I hvertfald fik jeg sagt hej til hele familien da klokken var 1 om natten hos os, og 15 hos dem og deres juleaften var lige begyndt. Hehe. Det var MEGET mærkeligt. Personligt synes jeg juledagene var noget hårde at komme igennem, men nu er det overstået.

Kolde dage!

.. og det er ikke engang løgn! For det har været koldt for OS. Ned til 17 grader. Prrruhhh.. Når graderne nærmer sig de 17-22 grader, så er det lidt for koldt til os. Men hav’ da også lige i mente, at vi kun har ét par bukser og én enkelt trøje hver. Det kommer du altså ikke langt med. Jeg har endda en cardigan der IKKE kan lukkes med hverken knapper eller lynlås, så det er koldt. Det hæmmer lidt vores lyst til at gå ud. Der er mange ting at se og lave i Melbourne, men de fleste kræver at man er udenfor, og så går det ikke at vi fryser, hvilket er overordentlig ærgerligt når man egentlig bare gerne vil se byen. Jeg synes dog, at vi har fået en god fornemmelse af Melbourne, da vi har set en del bydele efterhånden.

Brunswick og St. Kilda

D. 27. december flyttede ved ind i en lejlighed i bydel “Brunswick” (well, bare kom med brunsviger jokesne (?) nu, haha), hvor vi har opholdt os i 1 uge. En MEGET stille og rolig bydel i Melbourne, og tog os ca. 45 minutters tid med tram at tage fra Northbank til Brunswick. Noget der kom lidt bag på, som i princippet giver sig selv, er at mange shops og restauranter er lukket i 1 måneds tid, ofte til d. 16.-20. januar. Men det er jo klart, der er jo sommerferie i Australien på nuværende tidspunkt, vi ser jo også lukkede butikker i Danmark når det er sommerferie. Udover det er det et rigtig villa område med mange italienere. Vi var ude på en lang gåtur hvor vi bl.a. gik igennem en ENORM kirkegård, hvor måske 80% af dem der lå begravet var italienere. Samme dag var vi også forbi en stor park hvor vi fik set noget af en cricket kamp. Vi blev begge ret hurtigt enige i, at den sport ser bare sindsyg kedelig ud, haha! For det første løber de jo dårligt nok, og så står de ofte bare og glor lidt. Neej det var trist, hahaha. Vi havde forresten håbet at se en rugby kamp her i Australien, men der er ikke sæson for det nu, så vi håber at der enten er noget i Melbourne når vi har 4 nætter inden Danmark, eller måske vi er heldige at der er noget i New Zealand når vi rammer der.

Fin kirke i Brunswick

En af dagene tog vi også en tur ud til St. Kilda. En strand- agtig bydel. Vi havde pakket vores badetøj i tilfælde af at vi lige fik lyst til en tur i havet. En hurtigt smuttur igennem Luna Park (en lille forlystelsespark) tog vi ned til stranden. Det første jeg sagde til Benjamin var at jeg synes vandet så beskidt ud, og ikke ligefrem så indbydende ud til en badetur. Derfor valgte vi at gå ned til havnen og til et punkt på en lille bakketop hvor man kunne tage gode billeder af Melbourne. Derudover fik vi også set en del faldskærmsudspringere og fik fornemmelsen af hvor lidt tid man faktisk bruger oppe i luften. Maks 6-10 minutter, og spist en is på vejen, som utroligt nok, var vores første is på hele rejsen, say whaaaat?!
MEN held til os, da vi valgte at gå tilbage til stranden og gå på strandpromenaden for at komme lidt tæt på kitesurfere (som der var virkelig mange af), så vi skilte hvor der faktisk stod at man ikke skulle bade i vandet, da der ville være stor sandsynlighed for at blive syg, da vandet omkring Melbourne i disse dage er forurenet. At mennesker alligevel vælger at gøre det, er jo deres eget problem, men vi skulle godt nok ikke nyde noget af det! Den vigtigste grund til at vi tog til st. Kilda var at vi inderligt ønskede os at se pingviner. Men da der både var koldt og blæsende og vi kun var iført shorts og tshirt, og pingviner først dukker op omkring 20-21 tiden, måtte vi med bøjede hoveder tage turen hjem igen. Som skrevet har vi jo heldigvis 4 nætter i Melbourne i slut februar igen, så vi satser stærkt på at have mere tøj OG se dem der 🙂

Nytårsaften – i selskab med fremmede mennesker

Okay helt fremmede var den ene person dog ikke, da vi havde aftalt at holde nytår med Benjamins kammerat fra efterskolen af, der på nuværende tidspunkt er bosat i Melbourne – rettere, 10 minutters gå-gang fra vores lejlighed, så det kunne ikke blive bedre! Aftenen bød på grillmad, australsk kage, tiramisu og hyggeligt selskab. Vi fik set fyrværkeriet fra altanen af, hvor vi havde god udsigt til indre by, og så fik vi (læs: Benjamin) drukket lidt (læs: mange, læs: Benjamin) Gin & Tonics igen. Alt i alt var det en rigtig hyggelig aften i selskab med 12-13 andre personer, som både indeholdt tyskere, nordmænd, italienere og selvfølgelig australiere. Nytårsaften bliver IMO altid blæst lidt for meget op til noget det aldrig er, så det var rart med en afslappet aften. Vi sluttede dagen ved en 3-4 tiden hvor jeg ærligt skal indrømme, at jeg var meget træt (læs: gammel dame i ung krop), og kunne heldigvis vågne op dagen efter uden tømmermænd og vældig frisk. Hvad andre personer angår kan jeg ikke udtale mig om 😉 Høhø.

Australsk kage
Vores udsigt til fyrværkeriet nytårsaften
Tid til at hente bilen

D. 3. januar var det tid til at hente vores bil. Vi havde booket en lille bil a en Toyata Yaris, da det simpelthen var det billigste og vi skal overnatte på hoteller/ moteller/ airbnbs, så det var egentlig ikke så vigtigt med en stor bil. I følge det sted det kostede af reservere bilen, så kostede det lidt over 2000 kr. hvis vi skulle have ekstra fører, men da vi spurgte i skranken sagde han heldigvis at jeg sagtens kunne køre gratis fordi Benjamin og jeg er gift. Det tror jeg Benjamin er meeeeget glad for, da det er en enorm distance vi skal igennem for at nå til Cairns! Ikke nok med det, fik vi også en upgrade af bilen, så vi endte med en Toyota Corolla som er noget større en Yaris. MEN! Hvor skal man dog vænne sig til det hernede! De kører i den forkerte side = de sidder også i den forkerte side i bilen = alt er omvendt! Selv blinklys sidder i højre side istedet for venstre og vissevasse med vinduesviskeren. Derudover er det automatgear som jeg selv kun har prøvet at køre med 1 gang før da jeg var 19 år, og Benjamin aldrig har prøvet. Det er til vores held dog ret nemt at vænne sig til. Det er skønt både med automatgear og fartpilot når vi skal på de længere distancer.

Vores lille bil 🙂
Vi er nu nået til Canberra

Igår kørte vi en tur til Phillip Island og fik set lidt flot natur, og ellers stod dagen på at køre til første stop: Morwell. Et fint og hyggeligt motel med en ekstrem blød seng 🙂 Idag har vi så taget en lang distance på ca. 400 km. (det tog knap 6,5 time), og nu er vi altså landet i Canberra hvor vi har en enkelt overnatning as well. Ruten herhen var virkelig smuk, da vi kørte i bjergene og så masser af dyr. Inklusiv en MASSE kænguruer. Der er bare lidt ét men. Og det er simpelthen at vi kun så døde kænguruer. De lå i vejkanten igennem hele ruten, nogle hvor de var helt “nydøde” og andre hvor det var ren skelet. Lidt uhyggeligt. Vi ville ønske vi havde set nogle hoppe omkring os, men vi måtte nøjes med køer, får i massevis, heste og sjove fugle. Her til aften i Canberra har vi enddog set papegøjer! JA, papegøjer! 2 i de velkendte flotte røde/ gule/ grønne/ blå farver og 3 store helt hvide. Amen det bliver ikke bedre! 🙂 Jeg er vild med det! Imorgen skal vi en tur på verdens hvideste sandstrand, så dét ser vi meget frem tid. Lige nu handler det mest om at komme op over Sydney så vores tur “rigtig” kan begynde, men indtil videre så ser vi det vi kan nå på så få dage som muligt. Dog lidt trætte af at skulle glo på hotel hver dag allerede. Vi regner med snart at opholde os ét enkelt sted i et par dage eller 3, så det hele ikke kun handler om at køre.

Phillip Island
Phillip Island
Papegøje

Vi håber at I sprang nydeligt ind i det nye år, med tanke om at det nu er en ny blank bog der skal udfyldes. Vi glæder os hvertfald til de næste par måneder i Oceanien, men også til det der venter os i Danmark når vi lander i København d. 2. marts 🙂 Jeg går hvertfald og pynter lidt på idéer, så det er spændende!

// Michelle

9
Skriv en kommentar

avatar
3 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
MarkMichelleMarilynminnaYndlings søster Recent comment authors
Yndlings søster
Gæst
Yndlings søster

Phillip island ser rigtig flot ud. Og tak for snakken sidst. Dejligt med upgrade af bilen, og at du også måtte køre. Er i (læs: Benjamin) kommet sig over nytårsaften (læs: de ondeste tømmermænd) haha.

Hyg jer og god køretur op langs kysten

Mark
Gæst
Mark

Vissevasse

minna
Gæst
minna

Godt og lykkebringende nytår til jer. fortsat god tur… 🙂

Marilyn
Gæst
Marilyn

Skønt igen at høre lidt om jeres oplevelser. Tiden går alligevel bare mega hurtigt synes jeg. Også lidt svært med tidsforskellen, men så må vi bare snakke sammen i weekenderne.
Nyd turen og kør forsigtigt. Knus fra mor