When you fall in love with a new city // Australia

Jobs fill your pocket, adventures fill your soul.

Vi er landet i Sydney! I skrivende stund har vi spenderet 5 dage i byen – og jeg kan allerede fortælle jer nu, at vi er vilde med denne storby. Vi har allerede fået oplevet en del, men lad os spole tiden tilbage til Bali lufthavn.

Fly forsinket – på nippen til ikke at måtte boarde flyet

Tidlig lørdag morgen får vi en e-mail om at vores fly er forsinket 1,5 time. Det er ret øv da vi i forvejen skulle flyve ret sent (00:10), og skal nu altså først flyve klokken 01:40. Vi er forholdsvist tidligt ude i lufthavnen, fordi vi ikke helt vidste hvordan vi ellers skulle få tiden til at gå. Vi får checket ind og kan nu finde et sted at spise aftensmad, men idet vi sætter os på en café kan jeg godt mærke at jeg har SÅ ondt i maven og en kvalme der var helt enorm. Det var kommet nogenlunde pludseligt og jeg skal være ærlig at indrømme, at jeg ikke følte jeg kunne være i mig selv af ren ubehag. Her er der stadig 4 timers tid til vores fly afgår, og vi prøver at få fat i en eller anden form for sundhedsmedarbejder. Benjamin bliver sendt ned til vores guide og venter på de skal følge med ham, men de havde liiige lidt travlt med noget ikke så vigtigt. Det ender med at jeg skriver til Benjamin at han bare skal gå og komme hen til mig istedet og så skal det nok gå. Jeg når da også at få det lidt bedre efter at have ligget lidt ned, drukket en masse vand og spist en banan. Men da vi skal på bussen mod flyet bliver vi holdt tilbage fordi de (åbenbart?) kan huske at Benjamin behøvede hjælp 4 timer tidligere. De skal sikre sig at jeg er ok. Selvom jeg ikke er helt på toppen stadig, får jeg fortalt at alt er i den skønneste orden og det bare gjorde lidt ondt tidligere 🙂 Hvis jeg havde sagt anderledes var vi aldrig kommet med, og det skulle vi altså ikke risikere! Alt held får vi 3 sæder for os selv, så jeg kan ligge ned det meste af rejsen (6 timers flyvetur), til gengæld havde jeg drukket så meget vand at jeg skulle tisse 4-5 gange i løbet af de 6 timer, haha.
Vi kom frem til Sydney og det gik hurtigt det hele. Da jeg havde noget havregrød med skulle vi igennem deklarationen – her bliver du inddelt alt efter hvad du har med i tasken. I vores sektion var der en hund der skulle lugte til vores bagage, og den lugtede lige lovligt længe til min mindste rygsæk, her måtte jeg så forklare at der havde ligget en banan deri i 6 timer, haha. De tjekkede ikke engang min taske for at se om det var det, men jeg lignede nok ikke en der havde hardcore stoffer med 😉 – Dét undrer mig dog, at der ikke var “mere” sikkerhedscheck end det. De snakker hele tiden om, at man skal have en returbillet for at komme ind i landet, du må absolut ikke have jord på dine sko, osv. osv. De gav os bare grønt lys for det hele. Well, heldigt for os da 🙂

Første dag i Sydney

Som sagt ankom vi i Sydney kl. 10:40 lokal tid. Vi er nu 10 timer foran Danmark, og det skal vidst nok give lidt problemer når man skal prøve at ringe hjem, men så skal vi vidst bare sørge for at gøre det i weekenden kun. Hotellet vi bor på er sådan set fint nok, småt men til at holde ud. Derudover er der et køkken vi kan gøre brug af, hvilket er så skønt! Der spiser vi morgenmad og aftensmad hver dag, og så kan vi købe frokost ude hvis det frister. Dog er internettet SÅ dårligt! Altså er der én ting vi er trætte af, så er det virkelig dårlig internet! Vi har oplevet så mange gange at det bare ikke fungerer. Det er irriterende når man lige vil se en film eller lignende om aften. Det er hvertfald nogenlunde umuligt! Og så er Australiens internet helt usandsynligt dyrt, det er helt vanvittigt. Vi køber simkort i hvert land vi er i, og i Asien har vi kunne få omkring 10 GB data for maks 80 kr. Der kan vi godt mærke vi er kommet til et dyrt land, for her koster det altså 130 kr. for 5 GB, og det er vel at mærke for det dårligeste af slagsen. Det er ikke livsnødvendigt for os at have et simkort, men vi skal snart ud at køre i bil hvor vi skal bruge det som kort for at finde rundt, og udover det er det bare virkelig rart at have internet lige på hånden når man skal tjekke restauranter, anmeldelser, osv.

Nå, men første dag i Sydney blev brugt på noget så spændende som at sove og handle ind, haha. Vi var rigtig trætte, da vi ikke havde sovet i 27-28 timers tid (som jeg skrev i forrige indlæg, så vidste jeg på forhånd, at ingen af os ville kunne sove på flyet). Heldigvis har vi ikke travlt, da vi som minimum har 1 uge i Sydney (vi har lige 4 nætter vi ikke helt ved noget om endnu, men regner med at bruge dem i Sydney). Hvordan vi formåede at gå 6 km den dag er mig en gåde, vi må virkelig have vandret rundt i det supermarket haha 😉 I hvertfald var det rigtig dejligt at kunne spise en god avocado/tomat mad igen, på groft brød! For i Asien får du nemlig riiiigtig meget kridhvidt brød.

På tur til Mrs Macquarie’s Chair og Operahuset

Dagen efter trængte vi til at få rørt benene lidt, og vi ville gerne se lidt af de populære turistattraktioner, så vi valgte at tage turen på gåben – som endte med at blive en dejlig tur på 16 km. Det var en skøn dag, hvor vi både fik set Mrs Macquarie’s Chair (det er en slags sandbunke/klippe som er formet til en stol, det er et rigtig populært sted at tage billeder af operahuset og Sydney Harbour Bridge fra, da du har fuldt udsigt til disse to fra stolen af), Operahuset, Sydney Harbour Bridge, et julekor der sang fine julesange, hentet Coldplay billetter i ved Town Hall, set ægte Aborginials, været en tur i IKEA og set et kæmpe krydstogtskib. Vi fik taget en masse billeder den dag, så her er bare et lille udpluk af dem;

Taronga Zoo

Tirsdag var vi en tur i Zoo. Vi tog en færge derud, så fik vi også lige set Sydney Harbour Bridge og Operahuset fra vandet af, det var da meget sjovt 😉 Det var en lille tur på 10 minutters tid. Vi havde booket billetter, så vi blev sendt direkte op i en cable car for at komme til toppen af zoo. Jeg tror vi begge har et lidt ambivalent forhold til zoologiske haver, da vi på den ene side synes det er spændende at se de dyr man ellers ikke ville se, men på den anden side gør det også lidt ondt i maven at dyrene skal holdes i fangeskab hele deres liv. Vi ved at nogle zoo’s redder udsatte dyr og de er også med til at bevare, til tider, sjældne racer, så på den måde er det en god idé. Derfor kan man godt synes det er forholdsvist hårdt at gå iblandt dyr der er indespærret, især hvis de ikke har en legekammerat som mange af dyrene ikke havde i Taronga Zoo. Hvis man ser bort fra det, så havde vi en dejlig dag hvor vi fik set en masse dyr, og Benjamin fik set edderkopper haha.

Så mødes vi igen, Coldplay

Tilbage i juli bestilte vi billetter til at se Coldplay i Sydney. Det var det eneste vi havde planlagt på vores tur, og vi vidste derfor vi skulle være i Australien omkring d. 11., da vi skulle nå at hente billetterne på et kontor inden d. 14., hvor koncerten fandt sted. Selvom jeg efterhånden har set Coldplay spille 3 gange, så glædede jeg mig virkelig meget til at se dem spille deres sidste koncert dette år. Efter koncerten Benjamin og jeg så i Parken i juli i år, tror jeg også Benjamin glædede sig en del til denne koncert. Sidst havde vi siddepladser, denne gang skulle vi være ung med de unge og have ståpladser.
Vi ankom til Allianz Stadium 20 minutters tid inden de åbnede, hvilket var et helt fint tidspunkt. Vi stod måske som nr. 200 agtigt i køen, gik smooth ind og fik en fin ståplads. De 2 opvarmningsband gik på og Coldplay spillede fra ca. 20:15 – 22:15. Det var helt sikkert en fantastisk koncert! Det var virkelig skægt at prøve at stå midt i “festen” hvor man både havde lysstråler, kæmpe balloner, konfetti, osv. udover en stort set igennem hele koncerten. Derudover er deres lysarmbånd man får i indgangen helt geniale. De hjælper virkelig på at gøre koncerten ekstra god. Vi fik et lille ekslusivt julenummer de havde skrevet i omklædningen et par timer inden koncerten om jul i Australien haha.
Så må vi lige tage hatten af for Chris Martin, der altid formår at synge godt live og bare være en skøn person, der altid fyrer den af for sit publikum. Det er skønt med et band man aldrig bliver træt af at høre live 🙂

Lidt tanker om Sydney

Som sagt er vi vilde med Sydney! Hvis man altså ser bort fra at det har regnet nonstop de seneste 2 dage og stadig regner 😉 Men hvor er der bare rart her. Der er smukke parker overalt, og en virkelig virkelig smuk botanisk have. Folk virker generelt flinke og alle siger da også “hello, how are you?”. Der er også et par stykker der troede vi var fra Australien og ville høre om vej til forskellige steder. Her måtte vi pænt sige at vi intet anede om bydelene i Sydney, hehe. Så er der altså også mennesker overalt! Noglegange til for mange til vores smag. Det minder mest om en travl dag på Strøget i København.
Men udover at internettet er skidt, så er der fluer OVERALT! De prøver altså flyve ind i øret eller munden på en. Det er det eneste gode ved at det regner, der er ingen fluer ude 😉 Vi er ved at gå lidt bananas over de fluer der, og efter Zoo var det så slemt at Benjamin sagde “Nu har jeg ikke lyst til at flytte til Sydney nogensinde!” haha.
Desuden har imens det regner har det været koldt! 18-20 grader. Vi har ikke nok tøj med til at kunne være ude i den kulde. Vi har begge kun 1 par bukser/leggins med og en enkelt trøje – her kunne vi godt have brugt de regnjakker vi sendte med Benjamins familie tilbage til Danmark. Prhhh!! Heldigvis skulle det være godt vejr igen imorgen.
Ellers har vi booket 3 overnatninger mere i Sydney og tager en natbus (12 timer!!!!) til Melbourne natten mellem d. 21. og 22.
Men hvor er det dog en befriende følelse at føle sig helt tilpas i landet indtil videre. Her er der ingen der dytter konstant, kun hvis det oprigtigt er nødvendigt, og så er der bare en skøn vibe i byen. Jeg sagde til Benjamin, at jeg synes byen minder om en blandning af København, London og New York (uden at have været i sidstnævnte, haha). De er smukke bygninger i Sydney, ligesom jeg selv synes København emmer at smukke bygninger overalt.
Vi holder som sagt jul og nytår i Melbourne, så vi er der i ca. 11 dages tid og så har vi lejet en bil i 30 dage indtil vi skal til New Zealand. Vi glæder os til at komme på farten og få prøvet lidt road trip af 🙂

So long – until next time!

// Michelle

14
Skriv en kommentar

avatar
7 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Christmas with the Thestrup-Bertelsens - Michelle & BenjaminsMichelleminnaKK.....Allando Recent comment authors
Sanne
Gæst
Sanne

Ihhhh for en vidunderlig beretning, så levende og fuld af vibes og godt humør..super at vi kan komme med på turen.
Dejlige billeder ..forfilen da , hvor jeg under jer denne skønne ferie..og for filen da hvor er det dejligt at I kan finde ud af at være sammen nonstop, det glæder en gammel mosterfastertantes hjerte. :-))))))) <3 <3 <3..Vi er endeligt færdigt med at flytte mellem annettes og muttis lejlighed..shurgard er hen over ..og det roder all over…også i min lejlighed, da der står et usamlet skalb ..fra mor's soveværelse ..og flyttekasser med gods…men Annettes lejlighed blev 'overdraget' til syn i går..synet er idag..kryds alt hvad der kan krydses.-…og Annette og jeg ligner 2 kinabjørne ( Pandaer) med sorte rander under øjnene .ha ha .. det har eddermaneme været en udfordring..og lår og arme fyldt med blå mærker… humøret er højt ..though :-))) sender knuser og skønne tanker til jer 2 globetrotter <3 <3 <3

Sanne
Gæst
Sanne

PS: jeg har det præcist sådan med ZOO’er ..

Yndlings søsteren
Gæst
Yndlings søsteren

Jamen Michi. I skal da ikke bruge data til at køre med kort. I skal da være old school. Køb et papirkort 😀
Åh jeg savner også Sydney når jeg læder beskrivelsen. Husker dog gladeligt ikke fluerne??! Har i været i bad de sidste par uger, eller er i blevet inkarnerede rejsende?
Husk at spis frugt dernede. Okay lidt underligt råd. Men når man først har smagt en mango dernede fra, kan man virkelig godt smage forskel fra dem man får herhjemme. Hyg jer og god tur til Melbourne!

KK.....
Gæst
KK.....

Eller kan man hente offline kort i Google Maps. Så bruger i ingen data.

Marilyn
Gæst
Marilyn

Kan godt forstå I elsker landet og byen. Kan tydeligt huske hvor forelskede vi var i det, selvom det er ca.32 år siden. (Hold da op tiden går hurtigt). Enig med følelsen af zoo. Jeg kan heller ikke rigtig lide at se dem spærret inde, især når man har set dem frit i Afrika.
Fortsat god tur, og pas godt på hinanden.

Allando
Gæst
Allando

Skønt

minna
Gæst
minna

endnu en fantastisk rejse beskrivelse, det er ikke til at forstå at der er gået 3 md. siden i rejste. Kan i nu begge have en rigtig glædelig jul og godt nytår. knus minna

trackback

[…] havde jo som sagt booket 3 ekstra overnatninger i Sydney. Dem har vi nydt godt af. En dejlig lille 1 værelses […]